Over Arienne Klijn

De bedenkster en auteur

Hallo, ik ben Arienne Klijn.

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega’s vele mensen getraind en gecoached in de Schilden van je Innerlijke Familie. Deze methode en taal heb ik ontwikkeld zodat mensen kunnen leren hoe zij het beste uit zichzelf en anderen kunnen halen. We horen terug dat het werken met het schildenmodel helpt, en bovendien een inspirerende en luchtige manier is om meer inzicht in jezelf en begrip voor anderen te krijgen.

Bij de Native Americans en andere natuurvolkeren bestaat een traditie van de give away. Dat betekent dat je iets belangrijks aan je community geeft om iets bij te dragen aan het geluk en welzijn van iedereen. Ik heb de inspiratie voor de Schilden van je Innerlijke Familie cadeau gekregen van de Native Americans en ik wil die inspiratie graag doorgeven. Om die reden krijg je bij mijn boeken een cadeaubon voor een gratis workshop. En je mag ook iemand meenemen, helemaal gratis!

De workshop legt in een paar uur de basis van de Schilden van je Innerlijke Familie uit. Vaak laten deelnemers ons weten dat zij na deze workshop direct het gevoel hebben dat ze situaties uit hun leven beter begrijpen. En dat ze beter weten hoe ze die kunnen aanpakken.

Net als ieder goed model is het schildenmodel voor eenvoudige vragen makkelijk te begrijpen en direct te gebruiken. En net als ieder goed model biedt het nog veel meer. Zoals een methode om coachvragen van anderen te analyseren en een aanpak om het functioneren van je team of organisatie te doorzien en te beïnvloeden. Plus een taal die je helpt om meer uit jouw persoonlijke en samenwerkingsrelaties te halen en op een constructieve manier om te gaan met conflicten. Om dit te leren vind je op deze website een aanbod van opleiding en coaching.

Wil je meer weten? Kom dan eens kennismaken bij de gratis workshop.

Tot ziens!

P.S. Heb je mijn boeken (nog) niet gekocht en wil je toch naar de gratis workshop? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij of er ergens nog een plek over is.

Achtergrond

Van Arienne Klijn

Arienne Klijn (1970): Ik studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en strategische systeemtherapie bij het ISP te Ede. Daarnaast verkende ik diverse spirituele stromingen en de geneeswijzen van natuurvolkeren.

Ik werk vooral rondom de thema’s regie en leiderschap, omgaan met pijn en emoties, gezond samenwerken, zingeving en vitaliteit. Ik houd van de veelkleurigheid van mensen en van het leven. Mijn nieuwsgierige jongetje staat over het algemeen voorop met zijn inspiratie en enthousiasme. Met de jaren is er meer ruimte gekomen voor mijn meisje, vrouw en man.

Sinds 2002 werk ik vanuit DFG en in 2013 hebben we zusterbedrijf DFGS opgezet speciaal voor de Schilden van je Innerlijke Familie. Waar bij DFG de persoon, team- en organisatievraagstukken centraal staan en niet een methode, specialiseert DFGS zich juist in het helpen van mensen en organisaties vanuit de taal, denkmodel en aanpak van de Schilden van je Innerlijke Familie. Zo halen we het beste uit elkaar en ons vak.

 • "Zelfkennis is de weg naar heling en innerlijke groei. Arienne biedt met aanstekelijke hartstocht krachtige manieren om een coach van jezelf te worden."

  - Susan Smit, auteur
 • "Voor werk en privé heb ik zeer waardevolle tips gekregen. "

  - Philine van Heek
 • "Met Ariennes hulp creëerde ik meer balans in mijn innerlijke familie. Daardoor heb ik nu een prettiger leven en voer ik mijn werk nog beter uit. "

  - Dyana Loehr-van Dijk
 • "Inmiddels heb ik Ariennes inzichten in mijn persoonlijke en professionele leven verweven. Eén van de beste keuzes in mijn leven."

  - Janneke van Olphen
 • "Ik blijf zoeken, vinden en ontdekken, in de man, vrouw, jongetje en meisje"

  - Evelien Terlouw
 • "Ik heb de vrouw in mijzelf gevonden!"

  - Hans Buijsrogge
 • "Ik word hier blij van!"

  - Paula Hagenaars