HGSW Inspiratiedag Pittige Pubers

Pittige pubers: leiders van de toekomst

Het onderwerp van deze dag fascineert me al jaren: pittige pubers. Waarom? Het opvoeden van een puber vraagt sowieso een nieuw niveau van regie, met veel schakelen en dansen met je schilden. De nieuwe balans tussen meer ruimte geven en grenzen stellen is nu eenmaal een uitdaging. En als je dan ook nog eens met een pittige puber te maken hebt….kan het helemaal mis gaan. Zoals bij de gevierde manager die doodgezwegen werd door zijn zoon. Zijn leiderschap beperkte zich tot medewerkers die deden wat van hen verwacht werd….niet bepaald het uitgangspunt van (pittige) pubers.

 

Ik zie pittige pubers als de leiders van de toekomst. Het zijn tieners met een bovengemiddelde sterke wil en autonomie, èn een bovengemiddeld gevoel voor verhoudingen. Die ook bovengemiddeld goed het bloed onder de nagels van hun ouders vandaan weten te halen. Want ze zijn nog niet klaar met het knutselen van een bovengemiddeld sterke innerlijke vrouw en man, om met wijsheid en verantwoordelijkheid hun bovengemiddelde talenten te ontplooien.
Herken je de HGSW thematiek al?

Wat kun jij betekenen als coach?

Je kunt je voorstellen dat ouders (en leerkrachten) steun kunnen gebruiken in het bieden van een passende bedding aan deze jonge mensen in de chaotische overgang van kind naar volwassene, met een eigen identiteit en gezonde eigenwaarde. De schilden van je innerlijke familie is een waardevolle methode gebleken om hen die steun te bieden. Zeker in combinatie met de kennis over de HGSW doelgroep.

 

Op 8 september 2022 gaan we samen verkennen wat jij concreet als coach kunt betekenen voor de jongeren zelf, en de mensen om hen heen.
Spreekt de uitdaging je aan? Draag je deze jongeren en hun ouders een warm hart toe? Dan hopen Janneke en ik je 8 september te zien!

Wat anderen zeggen over ons

Data en Locatie

datum
Er is nog geen nieuwe datum gepland

 

tijden
van 9:30-17:00

 

locatie
in de Lighthouse of live online.

Kosten

Mijn normale prijs voor bijscholing van schildencoaches is 195 per dag, maar jullie community krijgt voor deze dag korting: 149 euro vrijgesteld van btw.

Lunch is optioneel en kost 12,50.

Aanmelden!

Meld je hier direct aan voor deze training: