Bijscholingsdagen voor schildencoaches

GEFELICITEERD! JE BENT GECERTIFICEERD SCHILDENCOACH

Heb je de opleiding afgerond? Gefeliciteerd! Je bent gecertificeerd schildencoach.
Je kunt nu deelnemen aan divers vervolgaanbod waaronder deze Bijscholingsdagen voor schildencoaches.

 

Iedere bijscholingsdag is er voor jou om te oefenen met het PSA onder begeleiding van Arienne. Waarbij je zelf leervragen kunt inbrengen. Je krijgt 7 punten voor het ICR als je daarbij bent aangesloten.

 

Arienne bereidt ook altijd een thema voor. Per thema en bijbehorende doelgroep zijn er natuurlijk specifieke Innerlijke Familie dynamieken en manieren om hiermee om te gaan. Meestal leiden deze bijeenkomsten tot nieuwe inzichten en werkvormen!

DE PRIMAIRE SCHILDENANALYSE – ONTWIKKELING EN DE ONGEZONDE COMBINATIES

Herken je dat de combinaties meisje-man, jongetje-man en meisje-vrouw samen vooral aandacht krijgen wanneer zij elkaar treffen in de ongezonde combinaties het Gevaarlijke Duo, het Dodelijke Duo en de Florence Nightingale-complex?

Je hebt als schildencoach geleerd hoe jij en je cliënten het beste met deze ongezonde combinaties kunnen omgaan. Lijkt het je waardevol om parallel hieraan nog een ander licht te laten schijnen op deze duo’s?

 

Voor 2023 ligt het accent van de Bijscholingsdagen op het stilstaan bij de gezonde varianten van de drie ongezonde combinaties. Zodat jij en je cliënten de kwaliteiten van de twee schilden die we zo goed kennen in hun schaduwkant, kunnen gaan zien en inzetten in een waardevol samenspel.

 

Zo kunnen papa en zijn prinsesje heel mooi samenwerken. Ik weet daar alles van, want ik was zo’n meisje met zo’n papa. Mijn vader was veel weg voor zijn praktijk, en ik ging (volgens mijn moeder) niet slapen tot hij zijn hoofd boven de wieg had gehouden en mij even welterusten had gezegd. Ook kan ik me herinneren hoe heerlijk ik het vond om opgetild te worden en vanaf zijn schouders naar de wereld te kijken.

 

Het Dodelijk Duo bestaat zoals je weet uit het jongetje en de man. De vrouw staat buitenspel en het meisje is de dupe. Je weet uit de opleiding dat je dan zelf het Dodelijk Duo kunt gaan nadoen, om de ander een koekje van eigen deeg te geven. Jouw man houdt het hoofd koel, in tegenstelling tot de gefragmenteerde man die voor het karretje van het jongetje gespannen is. Parallel aan deze aanpak kun je ook de positieve kanten van de combinatie jongetje-man belichten: hun charme, hun voortvarendheid, hun gezamenlijke vermogen om vastzittende patronen en structuren los te breken. Met humor, vrijheid en volledig lak aan moeizame bezwaren.

 

En dan is er nog het Florence Nightingale-complex, het zompige duo van het meisje en de vrouw. De vrouw is nog niet zodanig aanwezig dat zij beseft dat het meisje haar inzuigt in haar drama. Dus ze heeft de man nodig om het meisje te begrenzen. Maar die staat buitenspel, en het jongetje is de dupe. Als schildencoach kun je zoals je weet met jouw cliënt de man gaan versterken zodat die het moeras kan droogleggen. Maar ondertussen kun je jouw cliënt ook leren de kwaliteiten achter de Florence te waarderen en benutten. De zorgzaamheid vanuit betrokkenheid. De zachtmoedigheid voordat deze een zachte heelmeester wordt. 

 

Dit is nog eens verandering van perspectief die perspectief biedt, toch? Deze aanvullende kijk past in de PSA-Ontwikkeling. Met de andere tools over de ontwikkeling: de leergeschiedenis en de Logische Lijn. En natuurlijk spelen codes en eventuele systeemkopieën ook een rol. Ik hoor de laatste tijd dat meerdere schildencoaches het fijn vinden om weer even goed bij de ontwikkeling in de Innerlijke Familie stil te staan. Daarom gebruiken we de PSA-ontwikkeling op deze Bijscholingsdagen om je kennis en vaardigheden hierin op te frissen, aan te scherpen en te verdiepen. Met nieuwe werkvormen rondom de ongezonde combinaties èn de gezonde varianten ervan. 

 

Natuurlijk blijft er ook aandacht voor jouw specifieke leervragen en thema’s.

 

Doe je mee?

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER ONS

DATA EN LOCATIE

woensdag 17 mei

woensdag 13 september

 

Tijden: 9:30 tot 17:00 uur

Locatie: Lighthouse in Baarn of Live ONLINE via ZOOM

KOSTEN

Je betaalt voor deze training € 200 per lesdag, vrijgesteld van btw, exclusief lunch.

Je kunt zelf kiezen of je voor één of beide dagen inschrijft.

 

Vooraf krijg je de uitgebreide PSA-Klacht en de PSA-Ontwikkeling gemaild zodat je je kunt voorbereiden.

 

Je krijgt per dag 7 punten voor de ICR registratie.

 

Lunch is optioneel en kost € 12,50 per dag.

AANMELDEN!

Meld je hier direct aan voor deze Bijscholingsdag(en)!