Training: Zicht op jezelf met de Innerlijke Familie Drijfverentest

WAAROM DEZE TRAINING DOEN?

Als coach, adviseur of andere professional die met mensen werkt herken je vast de volgende vraagstukken van jouw cliënten of medewerkers:

  • Doe jij wat je werkelijk wil?
  • Heb je voldoende ruimte in je agenda voor ontspanning, verbinding of plezier?
  • Zijn er keuzes waar je maar over blijft twijfelen?
  • Past je baan nog bij je?
  • Kortom: Leef jij zoals je ook echt van binnenuit wilt?

 

Misschien ben je in een fase dat jij zelf deze vragen hebt. En lijkt het je een mooie kennismaking of verdieping om die vragen te beschouwen door de bril van de Innerlijke Familie? Wees dan welkom bij deze training van 1 dag. De inzichten die je opdoet, zullen je verder helpen met je eigen vragen èn met die van je cliënten.

 

We gebruiken de Innerlijke Familie Drijfverentest als kapstok om naar jezelf en je eigen vragen te kijken. En je leert natuurlijk meer over het model van de Innerlijke Familie.

WAT IS HET?

Voorafgaande aan de training vul je de innerlijke Familie Drijfverentest (IFD) in. Met deze wetenschappelijk gevalideerde drijfverentest meten we 29 drijfveren gekoppeld aan de leden van de innerlijke familie. Je krijgt dus zicht op het drijfverenprofiel van je eigen innerlijke familie. Wat zijn de behoeften van jouw meisje? Wat geeft jouw jongetje energie? Wat vindt je innerlijke vrouw van waarde en wat wil je innerlijke man bereiken? 

 

Zo worden bij het innerlijke meisje drijfveren gemeten als behoefte aan verbinding en rust. Bij het innerlijke jongetje wordt bijvoorbeeld behoefte aan vrijheid en afwisseling gemeten. Bij de innerlijke vrouw onder andere welk belang iemand hecht aan zingeving en waarden, en bij de innerlijke man bijvoorbeeld het belang dat iemand hecht aan leidinggeven, structuur en resultaatgerichtheid.

 

We kijken in de training eerst naar de vier innerlijke familieleden en waar ze voor staan. Hun kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens ga je inzoomen op je eigen drijfverenprofiel. De ervaring leert dat het drijfverenprofiel vaak verdiepend en verhelderend werkt rondom eigen vragen en keuzes. Komt wat je van binnenuit drijft bijvoorbeeld ook overeen met hoe je leeft? Komen je drijfveren overeen met je gedrag? Welke drijfveren geef jij de ruimte en welke niet? Passen je drijfveren bijvoorbeeld bij het werk dat je op dit moment doet?

 

Kortom, middels het drijfverenprofiel krijg je zicht op jezelf. En dan is het natuurlijk interessant om van daaruit te kijken wat je zou willen veranderen. Welke nieuwe keuzes zou je jouw innerlijke familie nu gunnen? Je leert hierbij ook hoe je de innerlijke familie kunt inzetten om stappen in je ontwikkeling te maken. Aan het eind van de training stel je vast welke eerste stap jij wil zetten. 

 

 

VERDIEPING

Mocht je na deze training nog verdere persoonlijke verdieping willen dan is het mogelijk de training na afloop aan te vullen met een individueel coachgesprek. Hierin kan bijvoorbeeld dieper ingegaan worden op de ontwikkelingsgeschiedenis van je innerlijke familieleden. Of op dilemma’s die bepaalde keuzes lastig maken. We kunnen dan verder inzoomen op wat voor jou nodig is om een gewenste beweging te maken.

 

Wil je na deze dag de IFD gaan inzetten binnen je eigen werk? Dan geeft deze training ook toegang tot de licentietraining van 1 dagdeel.

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER ONS

DATA EN LOCATIE

Datum
Donderdag 20 september 2018

Tijd
Van 9:30 uur – 17:00 uur.

Lokatie DFG Utrecht, Trainer Marina Wakker.

KOSTEN

De kosten voor deze training is € 275 (exclusief btw).

 

Kosten voor een optioneel aanvullend coachgesprek (1,5 uur) is € 175 (exclusief btw)

Heb je interesse of vragen? Meld je hieronder aan of neem contact op met Marina Wakker: marina@innerlijkefamilie.nl

AANMELDEN!

Meld je hier direct aan voor deze opleiding!

VRAAG ONZE FOLDER AAN!

In deze folder kun je meer informatie vinden over de verschillende professionele opleidingen en heb je een mooi overzicht van al onze opleidingen.