Ik hoef toch niet alles te doen?

Man en vrouw op de bank

Ik hoef toch niet alles te doen?

profielfoto rica

Rica

7 december 2017

Innerlijke familie in relaties, deel 3

Ik hoef toch niet alles te doen?

Davy is na een vermoeiende werkdag op de bank neergestreken. Zijn vrouw Delia heeft op haar beurt een overvolle thuisdag achter de rug en heeft hem gevraagd voor eten te zorgen. Vorige keer zagen we voornamelijk hoe Davy’s innerlijke vrouw en innerlijke jongetje hierop reageerden. We vroegen je hoe Davy’s innerlijke meisje erin zat. Dat bekijken we nu.

Zijn innerlijke meisje zat net heerlijk te genieten in haar eigen vertrouwde, hoekje op de bank in haar eigen, fijne huis. Ze is toe aan wat rust. Tegelijkertijd is ze bang voor ruzie en daarom mompelt Davy uiteindelijk maar wat. Dat begrijpt Delia toch wel na zo’n zware werkdag…of beter gezegd…werkweek!? En zo zakken Davy’s handen met de afstandsbediening erin, weer terug naar beneden en op de bank en zit hij alweer met zijn onverdeelde aandacht in de wedstrijd.

Davy’s innerlijke man denkt ondertussen:

“Ik hoef toch ook niet alles te doen? Ik heb de hele dag al veel te hard gewerkt. Dat snapt Delia toch wel?”

En zijn innerlijke man checkt zijn takenlijst voor vandaag nog eens en daar stond echt geen ‘eten koken’ op. Davy’s innerlijke man rekent erop dat Delia’s innerlijke man het wel op zal lossen. Dat gebeurt tenslotte altijd wel, uiteindelijk, hoogstens met enig gemopper. En dat neemt hij dan wel op ‘t gekookte toe.

 

Volgende keer een inkijkje in Delia’s innerlijke familie…wordt vervolgd…dus…volg ons! Volg ook de discussie over Davy en Delia op de facebookpagina van de Innerlijke Familie!

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt, fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.