De Opleiding

KOM BIJ DE BRON ZIEN EN LEREN HOE DE METHODE WERKT

De opleiding is opgebouwd uit level 1 tot en met 4. Je kunt geen level overslaan.

Level 1+2 vormen samen de basisopleiding. Na level 2 wordt je automatisch opgenomen in het register en kun je deelnemen aan registerbijeenkomsten: begeleide intervisie door Arienne met een kleine groep medecursisten.
Ook kun je kiezen of je op de website wilt staan met je praktijk.

Level 3 brengt je de verbreding van individuele schilden naar de innerlijke familiedynamiek. Op level 4 kun je kiezen uit 3 specialisaties: schildencoaching, relatiecoaching en werken met groepen. Zie hieronder voor meer informatie.

Opleiding Level 1

Opleiding Level 1

In level 1 van de opleiding leer je een nieuwe, bijzonder krachtige, speelse en toch diepgaande werkwijze voor (zelf)coaching kennen.

Opleiding Level 2

Opleiding Level 2

In level 2 van de opleiding leer je de methode toepassen op gesprekken met anderen en krijg je dieper zicht op je eigen innerlijke familie. Leer nieuw gedrag bij de ander te realiseren door bewust je innerlijke familie te regisseren.

Opleiding Level 3

Opleiding Level 3

In level 3 verschuiven we het accent van de individuele innerlijke familieleden naar hun onderlinge relaties: de innerlijke familiedynamiek. Je leert deze te begrijpen en je cliënten te helpen op basis van belangrijke systeemtherapeutische principes in de taal van de Schilden van je Innerlijke Familie.

Opleiding Level 4a

Opleiding Level 4a

In level 4a van de opleiding leer je hoe je in 5 stappen ingewikkelde coachings/advies/therapie-gesprekken behapbaar kunt maken voor je cliënten en jezelf.

Opleiding Level 4b

Opleiding Level 4b

In level 4b van de opleiding leer je hoe jij als relatiecoach met behulp van de Schilden van je Innerlijke Familie partners in liefdesrelaties kunt helpen.

Opleiding Level 4c

Opleiding Level 4c

In level 4c van de opleiding leer je groepen (families, teams, organisaties) te begrijpen en beïnvloeden met behulp van de Schilden Systeem Analyse, voor een waardevol resultaat.

Registerbijeenkomsten

Registerbijeenkomsten

Heb je level 2 of hoger van de opleiding afgerond? Gefeliciteerd! Je bent automatisch opgenomen in het Schildenregister. Je kunt nu deelnemen aan divers vervolgaanbod, waaronder de Registerbijeenkomsten die jaarlijks een aantal keren worden begeleid door Arienne.

Supervisie

Supervisie

Wil jij je deskundigheid in het werken met de methode van de Schilden van je Innerlijke Familie blijven aanscherpen? Dan kun je je aanmelden voor supervisie door Arienne; alleen of in kleine groepjes.

Hooggevoelig & Strong-Willed specialist met Janneke van Olphen

Hooggevoelig & Strong-Willed specialist met Janneke van Olphen

Werk jij met ouders van hooggevoelige kinderen met een sterke wil of wil je dat leren? Is de methode en taal van de Schilden van je Innerlijke Familie hierin een waardevolle inspiratie en aanpak?

Verdiepingsdagen Innerlijke Familiedynamiek, Hechting en Trauma

Verdiepingsdagen Innerlijke Familiedynamiek, Hechting en Trauma

In deze dagen leer je over de spanning die kan ontstaan in en tussen mensen en de rol van ons zenuwstelsel hierin. Ook leer je over hechtingsstijlen en hoe deze vroege kindervaringen door blijven spelen in alle volwassen contacten, zeker waar er stress of spanning is. Je krijgt theorie en handvatten voor je werk.

Ouderschap = Leiderschap

Ouderschap = Leiderschap

Wil jij ouders coachen in hun leiderschap (in schildentaal: de combinatie het goede huwelijk)? Vind je het leuk om in een groep van gelijkgestemde collega kindercoaches en oudercoaches te leren hoe je ouders leert hun leiderschap op te nemen met behulp van de Schilden van je Innerlijke Familie?

ONS TEAM

Pasfoto
MARY VERMEULEN

Mary is manager opleidingen en docent: zij geeft een deel van level 1, heel level 2 en level 4b (de specialisatie relatiecoaching). Verder kijkt ze achter de schermen met alle opleidingen en trainingen mee.

Pasfoto
MARINA WAKKER

Dankzij Marina kun je de Innerlijke Familie Drijfverentest gebruiken om jouw cliënten en medewerkers nog beter te begrijpen en te begeleiden. Ook kun je bij haar de training Zicht op jezelf volgen, of jouw eigen IFD met haar bespreken als Cadeau voor jezelf. In haar coachpraktijk combineert zij de innerlijke familie met onder meer sensorimotor psychotherapie en EMDR.

ANDRÉ VAN NIEUWENHUIZEN

André is vaste gastdocent bij level 4c (specialisatie Werken met groepen) van de opleiding en verbindt hier organisatiepsychologie met het schildenmodel.

JANNEKE VAN OLPHEN

Janneke is al jaren zeer succesvol met de innerlijke familie voor ouders en geeft vanaf 2018 samen met Arienne de opleiding Hooggevoelig & Strong-willed specialist: een maatwerkvariant van level 1 tm 4a voor professionals die ook met ouders van hooggevoelige en/of strong-willed kinderen willen werken met de innerlijke familie.

Anneke Mijnhardt
ANNEKE MIJNHARDT

Anneke is vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling en groei van De Schilden van je Innerlijke Familie. In haar werk als arbeids- en gezondheidspsycholoog combineert zij de innerlijke familie met ingrediënten als mindfulness & zelfcompassie, Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Energy Control Methode (ECM). Zij ziet het schildenmodel als een zeer waardevol regiemodel waarmee cliënten en deelnemers leren (meer) regie te nemen over hun leven, gezondheid en loopbaan(keuzes). Hierbij heeft het ontwikkelen van het innerlijke vrouw schild en de relatie tussen de innerlijke vrouw en het innerlijk meisje haar speciale aandacht en expertise.

Pasfoto
NICKY SMOUT

Nicky is expert in hechting en trauma, zij werkt als lichaamsgericht therapeut en docent aan haar eigen HBO opleiding voor biodynamische therapie. Zij brengt in de Verdiepingsdagen haar kennis en kunde in.

Pasfoto
JOAN POS

Joan is psycholoog en lichaamsgericht therapeut en helpt Arienne de brug te slaan tussen psychologie en lichaamsgericht werken. Samen met Nicky en Arienne geeft zij de Verdiepingsdagen Innerlijke Familiedynamiek & hechting.

Pasfoto Stella de Jager
STELLA DE JAGER

Stella is de uitgever van alle Innerlijke Familie boeken via haar uitgeverij S2 Uitgevers. Dankzij haar creatieve brein is de Innerlijke Familie uitgegroeid van kleine opleiding naar een grote community.

Pasfoto
ARIENNE KLIJN

Arienne is grondlegger van de methode en is eindverantwoordelijk voor het gehele aanbod. Na ruim 11 jaar werken met haar methode is ze nog iedere dag dankbaar voor de inspiratie en geniet ze van wat de methode aan zoveel mensen geeft.

Marissa
MARISSA REGTER

Marissa is onze steun en toeverlaat. Je kunt bij haar terecht voor alle praktische vragen over je aanmelding, factuur en voor IFD test-afnames. Als je iets met de Innerlijke Familie doet leer je haar zeker kennen!