Ga je mee?

Voetstappen op het strand

Ga je mee?

Pasfoto

27 februari 2017

Arienne Klijn

Ga je mee?

Toen ik jong was ging ik in de leer bij medicijnmensen, sjamanen, druïden en andere wijze mensen uit diverse tradities. Dit vanuit een grenzeloze nieuwsgierigheid en een sterk verlangen mij te kunnen verbinden met de bron van mezelf en van het leven. In de jaren die volgden maakte ik prachtige ceremonies mee, deed vele meditaties en beoefeningen en kreeg ik wijsheid uit diverse culturen doorgegeven. Op mijn spirituele ontdekkingstocht kwam ik ook oog in oog met mijn menselijke talenten en beperkingen in het afstemmen op wat ik ‘de bron’ ben gaan noemen. Mijn studies in de psychologie en psychotherapie hielpen me de beperkingen van mezelf en anderen te begrijpen en liefdevol te werken met wat er wèl mogelijk is.

Zo leerde ik spirituele wijsheid en psychologische kennis integreren en te vertalen naar zingeving en liefde voor het leven. Deze integratie heeft onder andere geleid tot het creëren van de methode Schilden van je Innerlijke Familie. Deze methode heb ik vooral in de wereld gezet om mensen te helpen om zo vrij en blij mogelijk te kunnen leven.

Ik heb jaren gewacht met het naar buiten brengen van de spirituele dimensie van mijn methode: hoe deze methode te gebruiken om te leven vanuit een bewuste verbinding met de bron. Deels heb ik gewacht omdat ik wilde voorkomen dat de praktische persoonlijke toepassingen van mijn methode minder aandacht zouden krijgen. Omdat ik dan in ‘het spirituele hoekje’ geplaatst zou worden. En deels omdat ik me eigenlijk niet thuis voel in dat spirituele hoekje, waar vaak meewarig gekeken wordt naar ‘niet spirituele mensen’. Maar ik voel me ook niet thuis in de wereld die met oude mentale modellen uitsluitend naar de ‘gewone’ wereld kijkt, en spiritualiteit als zweverigheid wegzet.

Waar ik echt blij van word, is de integratie die ik zie tussen die twee werelden. Zo maakt de wetenschap nu zichtbaar dat wij allen uit verzamelingen bewegende lichtdeeltjes bestaan. En toont de wetenschap ons dat wij mensen vooral waarnemen wat we verwachten en onbewust kiezen om te zien. Het opschonen en vrijmaken van die onbewuste voorselectie in onze informatieverwerking is een belangrijk ingrediënt in vele spirituele disciplines.

Mijn achtergrond is gebaseerd op verschillende tradities met ieder hun culturele taal en uitingen, waar ik als mens meer of minder affiniteit mee heb. De Leer van de Schilden is een persoonlijke favoriet en daarom zichtbaar op de voorgrond geplaatst in mijn methode. De leer behoort oorspronkelijk tot het gedachtegoed van de Native Americans. Zij gaan uit van de archetypische energie van meisje, jongetje, man en vrouw in ieder van ons. Het woord schild is afkomstig uit deze leer en staat voor een energetische poort tussen de geestelijke wereld en de wereld van de materie. Als mens beschikken we over vier van deze poorten, die je ook een ‘interface’ kunt noemen. Deze vier interfaces vormen samen onze menselijke persoonlijkheid. Hiermee beleven we de werkelijkheid op aarde vanuit de interpretatie die bij dat deel van onze persoonlijkheid hoort. Een meisje beleeft een situatie nu eenmaal anders dan een volwassen man.

Ook gebruiken we deze interfaces om met de kracht en kwaliteiten van ieder deel van onze persoonlijkheid op aarde, gewenste resultaten te bereiken. De bedoeling van dit avontuur is een optimale samenwerking tussen ons persoonlijke zelf en ons spirituele zelf, zodat we de vrijheid van de geestelijke wereld kunnen combineren met het realiseren van onze dromen en ambities hier op aarde. Het pad van de Warrior is deze samenwerking iedere dag een beetje sterker te maken. Wil je leren hoe? Kom dan naar de Warrior Introductiedag om te ervaren of deze benadering voor jou werkt.

Er is nog veel te leren, ook door mij. Verwacht dus niet dat ik als een alwetende heilige leraar jouw pad voor je zichtbaar zal maken. De kern van de kennis en wijsheid die ik te bieden heb is jou helpen herinneren wie je werkelijk (ook) bent. De tradities en studies die ik volgde hebben me geleerd hoe belangrijk het is dat ieder mens zich haar eigen scheppingskracht, vreugde en inspiratie weer eigen kan maken. En welke methoden en technieken daarbij kunnen helpen. De reis van de Warrior is dus een gezamenlijke (her)ontdekkingsreis, waarbij ik optreed als gids. Ga je mee?

Meer over de Warrior introductiedag lees je hier.