Kleren maken de man, vrouw, het jongetje en het meisje!

Paspoppen

Kleren maken de man, vrouw, het jongetje en het meisje!

Pasfoto

8 augustus 2018

Arienne Klijn

Kleren maken de man, vrouw, het jongetje en het meisje!

Een paar jaar geleden was ik heerlijk op vakantie  met mijn innerlijke familie en nog een paar gezinnen. Aan het strand, op de camping en in stadjes viel het me meer en meer op wat de mensen voor kleren aan hadden. Mannen wiens hoofd ‘kantoor’ uitstraalden, droegen geen stemmig grijs of donkerblauw, maar pastelroze t-shirts en bermuda’s in dezelfde kleur maar dan geblokt. Op hun t-shirts stonden vaak semi-hippe teksten of afbeeldingen van enge monsters. Het waren wonderbaarlijke combinaties met hun keurige kantoorkapsels, brillen en gedrag. Deze mannen in hun meisjes/jongetjesoutfits vouwden de strandhanddoeken keurig op en persten dichtgeklapte parasols weer in de plastic hoesjes waarin ze gekocht waren. Dat laatste lukt mij nou nooit: eenmaal uit het hoesje betekent alleen nog op een grote prop in een zak geduwd en achterin de auto gegooid. Te weinig man, ik weet het.

Toen ik weer terug was in Nederland kon ik het niet laten om ook hier op zoek te gaan naar de kleren van de innerlijke familie. En kom ik er achter dat kledingkeuze heel wat zegt over hoe mensen zichzelf zien en gezien willen worden. Mannen van 50 die zich kleden als een stoer, sportief jongetje roepen een hele andere reactie op dan mannen van 50 in een combinatie van zakelijk en comfortabel, oftewel innerlijke man en vrouw. Vrouwen die zich als meisjes optutten met allerlei jurkjes, sjaaltjes, sieraden en frutsels, moeten in vergaderingen harder schreeuwen om gehoord te worden dan vrouwen die een powersuit aantrekken en daarmee hun mannetje staan.

Zelf ben ik eeuwig op zoek naar de juiste stijl. Door de jaren heen ben ik gewisseld van college naar alternatief naar stoer naar modern naar…. En ga zo maar door. In de zomer vind ik het nog lastiger een look te vinden die voor al mijn innerlijke familieleden goed genoeg is. Vorige winter ben ik verliefd geworden op de breisels van Ivko en de nieuwe stijl van Cora Kemperman. Girbaud is een merk dat altijd mijn meisjes èn jongetjeshart steelt maar mijn innerlijke vrouw vindt het niet nodig om zoveel geld uit te geven aan kleding. Om de paar jaar, als ik het echt niet meer weet, roep ik de hulp in van een vriendin die kleding ontwerpt voor Claudia Sträter. Zij heeft al een paar keer grondig huisgehouden in mijn kledingkast!

Sinds een poosje heb ik nog een optie. Een andere vriendin is styliste en helpt om je innerlijke schoonheid naar buiten te brengen. Vooral door outfits samen te stellen uit alle kleding die al in een kast liggen. Dat is lekker praktisch! Ook kun je met haar shoppen. Voor je hele innerlijke familie, en vooral voor hen samen, zodat het geheel bij elkaar past en bij jou.

En jij? Blij met je look? Wie laat jij vooral zien via je kleren? En welk innerlijk familielid is het niet altijd met jouw keuzes eens? Ga maar eens kijken in je kast, samen met je innerlijke familie. Wie weet wat je morgen aantrekt!

P.S Je vindt styliste Judith op www.yourstylingcoach.nl