Jouw thuisdag/huishouden is toch geen werk!?

Man en vrouw op de bank

Jouw thuisdag/huishouden is toch geen werk!?

profielfoto rica

19 november 2017

Rica

Innerlijke familie in relaties, deel 2

Jouw thuisdag is toch geen werk?

Even terughalen:

Davy kwam na een (te) lange werkdag thuis en had behoefte aan bier en tv. Delia had een thuisdag en rende zich de hele dag rot en het geplande avondeten bleek niet goed meer te zijn. Wie gaat er nu voor het eten zorgen? Delia dacht dat Davy dat wel kon doen. Davy dacht dat Delia het wel op zich zou nemen. Zij had immers een thuisdag vandaag en heeft dus niet gewerkt….(!?)

Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Davy’s innerlijke familie: zijn innerlijke man is afgepeigerd doordat collega’s de hele dag door een beroep op zijn analytische vaardigheden deden en steeds weer met nieuwe vragen tussen zijn eigen werk en hem opdoken.

Zijn innerlijke vrouw was ook moe door het steeds beschikbaar moeten zijn om de collega’s te ondersteunen. Aangezien Davy zijn energie vooral haalt uit zijn eigen wereld, is het de hoogste tijd het energiepotje van zijn innerlijke jongetje weer aan te vullen. Daarvoor had hij in gedachten: bier en sport op tv. En nu laat hij daar niets meer tussenkomen. De hele dag ging al aan zijn jongetjesneus voorbij. Vandaar de bewegingloze pose op de bank voor de tv… Thuis wil hij niets meer hoeven doen.

Het geroep van Delia om eten te koken van de bovenste verdieping verstoort die rust al snel en het riekt akelig naar weer een klusje. Dat is wel het laatste waar zijn innerlijke jongetje zin in heeft en dus zet hij de tv snel wat harder, zodat hij zich altijd nog kan beroepen op : “O echt? Ik heb helemaal niets gehoord, joh!”

 

Volgende keer een inkijkje in Delia’s innerlijke familie…wordt vervolgd…dus volg ons!

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt, fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.