Als jij ook nog een klusje hebt, krijg je een knal!

Man en vrouw op de bank

Als jij ook nog een klusje hebt, krijg je een knal!

profielfoto rica

Rica

27 december 2017

Innerlijke familie in relaties, deel 4

Als jij ook nog een klusje hebt, krijg je een knal!

Even terughalen:

Wie van Davy en Delia gaat na een vermoeiende dag uiteindelijk nog voor eten zorgen? Davy’s innerlijke jongetje is het niet van plan, ook al heeft Delia’s innerlijke man het hem opgedragen.

We vroegen jou wat je zou doen als je in Delia’s schoenen stond. Vandaag nemen we een kijkje in de innerlijke familie van Delia. We zijn benieuwd of dat overeenkomt met hoe jouw innerlijke familie tegen Delia en Davy aankijkt…

 

In de loop van de dag is Delia’s innerlijke man steeds geïrriteerder geraakt. Delia mag dan een fysieke vrouw zijn, wat we nu gaan beschrijven, is hoe haar innerlijke man op deze situatie reageert. Hij heeft namelijk de overhand. Dat gebeurt Delia wel vaker als ze moe is en haar innerlijke vrouw op apegapen ligt.

Dan neemt haar innerlijke man het over met het laatste restje energie dat Delia nog beschikbaar heeft. En dan is hij niet de meest diplomatieke versie van Delia. Hij (Delia’s innerlijke man) probeert met de minst mogelijke energie nog zoveel mogelijk voor elkaar te boksen voordat Delia helemaal instort.

En zo mompelt hij tegen zichzelf: “De laatste keer dat ik keek, had ik toch echt maar twee handen en twee benen, waarom doet iedereen dan alsof ik een duizendpoot ben?

Kun je dit nog even doen?

Kun je even invallen voor me?

Kom je nog even langs?

Kun je een boodschap voor me meenemen? “

 

Elke deur die Delia in de loop van de dag tegenkomt, gaat dus net iets harder dicht, de frons op haar voorhoofd die normaal gesproken af en toe zichtbaar is, transformeert langzamerhand in een diepe groef. En ze (eigenlijk dus haar innerlijke man) heeft heel veel zin om de eerstvolgende die het woord tot Delia(’s innerlijke man) durft te richten met nog iets dat op een vraag lijkt, een knal te verkopen. Dat is zijn manier van nieuwe klusjes voorkomen.

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt, fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.