Over harmonie in de relatie en voor wie dat het allerbelangrijkste is

Man en vrouw op de bank

Over harmonie in de relatie en voor wie dat het allerbelangrijkste is

profielfoto rica

Rica

7 februari 2018

Innerlijke familie in relaties, deel 5

 

Over harmonie in de relatie en voor wie dat het allerbelangrijkste is

Weet je het nog? De frustratiemeter van Delia’s innerlijke man slaat door na een drukke thuisdag en een echtgenoot die geen zin heeft om te koken.

Delia’s innerlijke meisje voelt haarfijn aan dat haar innerlijke papa klaar staat om op alles en iedereen te gaan slaan. Daardoor loopt de spanning op bij haar als de snelheidsmeter in de auto als Delia’s innerlijke jongetje weer eens plankgas geeft.

“Niet doen, papa! Niet zeggen, papa, dan worden al die mensen boos op ons. Blijf nu aardig, papa, doe nou maar gewoon wat ze vragen!”

Zo richt Delia’s innerlijke meisje de smeekbedes aan haar papa, Delia’s innerlijke man dus.

Haar innerlijke meisje is er alles aan gelegen om de harmonie te bewaren. Stel je voor dat iemand het verkeerd op zou vatten en Delia niet meer leuk of aardig zou vinden. Lief en aardig gevonden worden is voor haar innerlijke meisje belangrijker dan wat dan ook!

Het op deze manier de dag doorkomen, vergt wel veel van Delia . Haar energie lekt harder weg dan water in een vergiet. Daarnaast steken oude bekende gedachtes de kop op: “Ik moet alles alleen doen. Niemand helpt me.” Dat is haar piepende, innerlijke meisje.

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt, fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.