Jij zou toch koken?

Man en vrouw op de bank

Jij zou toch koken?

profielfoto rica

Rica

17 november  2017

Innerlijke familie in relaties, deel 1

Jij zou toch koken?

En meer over taakverdeling in een relatie na een lange werkdag.

Davy komt afgepeigerd thuis na een lange dag werk waarin de een na de ander aan z’n bureau stond. Iedereen had iets van hem nodig om verder te kunnen met zijn of haar werk, maar niemand die nadenkt over hoe hij dan zijn werk af moet krijgen. Die presentatie wou hij juist vandaag afhebben om morgen niet te hoeven stressen. En dus is hij wat langer doorgegaan. Delia was toch thuis vandaag en zal dus wel koken.

Nu hij eindelijk thuis is, wil hij gewoon met z’n biertje lekker tot rust komen. Er is vast wel sport op tv.

Zijn partner, Delia, is blij als Davy eindelijk thuiskomt. Ze kan wel wat hulp gebruiken. De hele dag loopt ze al te rennen, eigenlijk achter haar eigen planning aan. Het lijkt wel of iedereen op haar thuisdag verwacht dat ze wel even langs kan komen of de gaten in de planning van anderen (ophalen kinderen van de sport bijvoorbeeld) wel even op kan vullen.

En als ze dan eindelijk thuis is en nog net tijd heeft om een snel gerecht te maken met wat er nog in de koelkast staat, blijkt dat hun koelkastmanagement weer eens te wensen over laat want de ingrediënten zijn al over datum en ver heen. Als Davy nu even snel wat boodschappen haalt en dan kookt, kan zij de rest van haar lijstje nog net afkrijgen. Dat roept ze hem van de bovenste verdieping toe.

Maar ja, laat Davy zich nu net op de bank genesteld hebben met zijn biertje. Geen beweging meer in te krijgen.

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.