Buitenshuis een dame, thuis een prinses op de erwt

Man en vrouw op de bank

Buitenshuis een dame, thuis een prinses op de erwt

profielfoto rica

12 februari 2018

Rica

Innerlijke familie in relaties, deel 6

 

Buitenshuis een dame, thuis een prinses op de erwt

En meer over hoe partners zich thuis gedragen

Weet je het nog? De frustatiemeter van Delia’s innerlijke man slaat door na een drukke thuisdag en een echtgenoot die geen zin heeft om te koken. Haar innerlijke meisje kan de spanning niet aan en waar is degene die –indien gezond- deze situatie wel zou kunnen handelen; Delia’s innerlijke vrouw?

Delia’s innerlijke vrouw laat zich in deze situatie ook teveel meenemen door de smeekbedes van het innerlijke meisje en zo offert ze zichzelf en hun laatste restje energie op voor het harmoniedoel van het innerlijke meisje. Dat wint het hier dus van het gezonde verstand waarover een gezonde innerlijke vrouw beschikt. De innerlijke vrouw die in haar goede doen juist het grote geheel ziet en weet dat balans het belangrijkst is.

Waar is dan toch Delia’s innerlijke vrouw? Zij is ergens tussen de vierde en vijfde traptrede op weg naar de wasactiviteiten blijven steken en uitgeput in slaap gesukkeld. En hoe meer Delia’s innerlijke vrouw naar de achtergrond verdwijnt, hoe meer haar innerlijke meisje op de voorgrond verschijnt als het weervrouwtje in een weerhuisje; onweer op komst. Het zijn niet de mooiste kanten van haar innerlijke meisje die nu tevoorschijn komen.

Want waar Delia’s innerlijke meisje zo voorzichtig is in de behandeling van anderen om aardig gevonden te worden, komt het prinsesje in haar naar boven als ze thuis is bij haar partner. Ze vertrouwt erop dat hij haar toch wel lief vindt en blijft vinden en ze claimt vooral dat hij voor haar zorgt. Dat heeft het prinsesje toch wel verdiend na zo’n dag als vandaag? Dan hoort Davy de lakei in zich naar voren te roepen en haar op haar wenken te bedienen.

Maar een lakei murmelt niet vanaf de bank, die springt op en begint te rennen om de prinses op haar wenken te bedienen. De realiteit is echter dat Delia Davy net heeft gevraagd voor het eten te zorgen, maar ze hoort alleen tv geluiden en wat vaag gemompel opstijgen. En naarmate het volume van de tv stijgt, knalt haar boosheidsmeter nog verder in het rood. Moet zij nu alles doen hier in huis?

Als Davy niet meteen in de houding springt op haar miezerige verzoekje voor eten te zorgen, kan hij de volle laag krijgen. Na alles wat ze vandaag allemaal al gedaan heeft, is dat toch niet zoveel gevraagd? Hoe meer ze erover nadenkt, des te dieper de frons zich in de groef op haar voorhoofd graaft en hoe meer haar innerlijke man overtuigd raakt van zijn gelijk.

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt, fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.