Zappen of bespreken in je relatie

zappen op de bank met een wijntje

Zappen of bespreken in je relatie

profielfoto rica

Rica

25 oktober 2017

Weg van relatieproblemen, Eefje en Evert deel 2

Zappen of bespreken in je relatie?

We zagen vorige keer hoe Eefje en Evert in hun relatie zappend aan nog een avond op de bank begonnen. Eefje slikte haar ergernis in dat Evert de keuken niet had opgeruimd terwijl zij al gekookt had. Evert werd gesommeerd nog wat wijn te halen, terwijl hij het aantal glazen van de afgelopen week niet meer op durfde te tellen. Op de terugweg uit de keuken twijfelt hij of hij hier een gesprek over zal beginnen.

Zijn innerlijke jongetje, bang voor een Netflix-aflassing, babbelt er snel overheen: het is maar een glaasje wijn, geen fles ouzo of whiskey. Tot zijn eigen verbazing voelt Evert een opborrelend verlangen als hij een glas whiskey aan de binnenkant van zijn ogen ziet opdoemen. Hij voelt al het brandende gevoel in zijn keel dat een slok hiervan op zou leveren …zal hij?

Hij vermant zich, of eigenlijk verinnerlijktevrouwt zich. Het is immers zijn innerlijke vrouw die hem vertelt dat als hij daar op woensdagavond al aan gaat beginnen, het einde zoek is en de bar nog voor het weekend leeg. “Weet je wel wat dat kost!?”bromt zijn innerlijke man.

Evert kiest ervoor het relativerende van zijn innerlijke jongetje te volgen : Het kan toch ook geen kwaad, het is maar een glaasje wijn. En natuurlijk gunt hij zijn vrouw Eefje de wijnnodige ontspanning , ze heeft het ook hartstikke druk.

Daarmee kiest hij er duidelijk niet voor om dat soort confronterende wijn-aan-de-kaak-stellende vragen aan te gaan. Dat leidt steevast tot ellenlange discussies en onaangename onenigheid, soms zelfs tot razende ruzies en zeker geen gezelligheid meer in bed.

So why go there? “Laten we gewoon verder kijken waar we gebleven waren”, zo denkt Evert. Gelukkig hoeven ze niet te onthouden waar ze gebleven waren in hun serie, dat doet Netflix keurig voor ze. Veel fijner: niet denken, niet praten: gewoon achteroverleunen en consumeren.
Konden ze op het werk ook niet een soort Netflix installeren eigenlijk?

Geregistreerd schildencoach Rica vindt relaties en wat zich daarin allemaal afspeelt, fascinerend. Zowel liefdesrelaties als andere relaties tussen mensen maar ook de relatie met jezelf observeert en beschrijft ze graag via de rol(len) van de betrokken Innerlijke Familieleden.